Reteta zilei: Tacos de peşte cu sos de chilli
PrinteazaTacos de peşte cu sos de chilli din: ardei, galbenusuri de ou, coaja de limeta, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, ulei de masline, sare, chimen, piper, oregano, cod, ulei vegetal, faina, bere, tortilla de porumb, varza si felii de limeta.
Ingrediente:
- 2 mari ardei chilli iuti
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingurita de coaja de limeta
- 1/4 ceasca suc de lămâie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 linguriţă de zahăr
- 2/3 ceasca ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de chimen
- 1/4 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita Oregano
- 300 de grame cod
- ulei vegetal pentru prajit
- 1/2 ceasca + 2 linguri de faina
- 1/2 cana de bere foarte rece
- 8 tortilla de porumb mici
- 1/4 varza
- felii de limeta pentru servire
Mod de preparare:
Coaceti ardeii in cuptor, scoateti semintele, curatati de coaja si puneti intr-un castron cu apa fierbinte pentru 5 minute.
Scurgeti ardeii, puneti in blender, adaugati galbenusurile de ou, coaja de limeta, sucul de lămâie, usturoiul, sarea şi zahărul.
Mixati bine pana la omogenizare. Adaugati uleiul de masline si mixati bine pana obtineti sosul de chili.
Combinati sare, chimen, piper negru şi oregano intr-un bol mic si presarati uniform pe ambele părţi ale peştelui.
Rupeţi varză cu un cuţit ascuţit şi acoperiti cu apă rece.
Incingeti uleiul in tigaie, dati pestele prin faina. Adaugati apoi in faina berea, dati din nou pestele prin acest amestec.
Prajti cateva minute pe fiecare parte pana devine crocant. Scoateti din tigaie pe prosoape de hartie pentru a se absoabe uleiul in exces.
Incalziti tortilla, scurgeti şi uscati varza.
Puneti pe fiecare felie de tortilla varza tocata, peste prajit si adaugati deasupra sosul de chili. Serviti cu felii de limeta.
Tacos de peşte cu sos de chilli
Pofta buna!
Mmmm, a fost bun? 🙂