Tacos cu Varză Roșie și Pește din: file de peste, varza rosie, iaurt, suc de lamaie, chipotle, ulei de masline, sare, piper, coriandru. Descoperiți o rețetă vibrantă și sănătoasă de tacos, completată de un sos de iaurt cu chipotle pentru o notă picantă. Această combinație de tacos cu pește, varză crocantă și sos cremos este […]
Reteta zilei: Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt
PrinteazaTacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt din: sare, boia de ardei, oregano, piper, piper rosu, chimen, ulei de masline, pui, lamaie, usturoi, ardei gras, castravete, rosii cherry, ceapa rosie, patrunjel, iaurt degresat, tortilla, branza feta.
Poate te intereseaza si:
- Tacos cu pui si ardei iute
- Tacos de pui cu chili şi sos de avocado
- Tacos cu carne picantă de curcan şi orez
Ingrediente:
- 2 lingurite de sare
- 2 lingurite boia de ardei
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita piper rosu zdrobit
- ½ linguriță de chimen
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 pui
- 1/2 lamaie
- 5 catei de usturoi, nedecojit, zdrobit
sos:
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- ¼ lingurita piper negru
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- ½ castravete, cuburi
- 1 cană de rosii cherry, maruntite
- ¼ ceapa rosie, tocata marunt
- ¼ cană patrunjel, tocat
sos de iaurt:
- ½ ceasca de iaurt degresat
- 2 lingurite suc proaspat de lamaie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi, tocat
- Ingrediente pentru servire:
- tortilla
- branza feta, maruntita
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150C. Într-un castron mic, combinati sare, boia de ardei, oregano, piper negru, piper roșu și chimen.
Clatiti puiul si uscati bine cu prosoape de hartie. Umpleti cu lamaie si catei de usturoi zdrobit.
Frecati cu 1 lingura de ulei de masline si 1 lingurita de amestec de condimente pe sub piele, apoi asezonati peste tot cu amestecul de condimente rămas.
Legati picioarele cu sfoară și puneți într-o tigaie din fontă.
Dati la cuptor pentru 2 1/2-3 ore, ungand o dată pe oră.
Lasati sa se odihneasca timp de 10 minute înainte de servire.
Într-un bol mediu, amestecati împreună sucul de lamaie, ulei de masline, piper si usturoi.
Adaugati piper, castraveti, rosii, ceapa si patrunjelul si amestecati pentru a combina.
Se condimentează cu sare dupa gust si bagati la frigider până în momentul utilizării.
Într-un castron separat, amestecati împreună toate ingredientele pentru sosul de iaurt.
Pentru a asambla tacos, ungeti fiecare tortilla cu sos de iaurt, adaugati bucati de pui, sos si presarati branza feta.
Serviti imediat.
Tacos cu pui, sos de legume si sos de iaurt
Pofta buna!
Istoria Tacosului: O Evoluție Culinară Fascinantă
Istoria Tacosului: O Evoluție Culinară Fascinantă. Tacosul, unul dintre cele mai cunoscute și iubite preparate mexicane, are o istorie bogată și complexă, plină de transformări culturale și inovații gastronomice. Acest articol explorează originea, evoluția și impactul cultural al tacosului, oferind o perspectivă detaliată asupra acestui simbol culinar mexican. Origini Pre-Columbiene Rădăcinile tacosului pot fi urmărite […]
Pofta buna!
Ce tacos, asta-i shaorma cu de toate 🙂