Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate din: dovlecei, ardei, tomate, coriandru, piper, lamaie, ulei, seminte de pin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 ardei gras portocaliu 3 tomate 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă 1 vârf de linguriţă de piper de Espelette 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de […]
Reteta zilei: Tagliatelle cu pui si prosciutto
PrinteazaTagliatelle cu pui si prosciutto din: piept de pui, prosciutto, mozzarella, busuioc, tagliatelle, suc de lamaie, ulei de masline, oregano, piper, sare, rosii, zahar, pudra de ardei iute.
Poate te intereseaza si Pui cu paste si sos de smantana
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 100g prosciutto, tăiata în felii subțiri
- 1 bucata mozzarella, feliata
- frunze de busuioc proaspat
- 200gr tagliatelle
marinata:
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 lingurita de piper negru macinat
- 1/2 linguriță de sare
pentru sos:
- 5-6 rosii tocate
- 1 lingurita oregano
- 1/2 linguriță zahar
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2-1 lingurita pudra de ardei iute
Mod de preparare:
Bateti pieptul de pui cu ciocanul pentru snitele.
Se amestecă ingredientele pentru marinata intr-un castron, se adauga carnea de pui.
Acoperiti cu folie si dati la rece cel putin 1 ora.
Adăugați ingredientele pentru sos intr-o cratiță mică și se încălzesc ușor.
Se încălzește o tigaie mare, gatiti carnea de pui, pentru aproximativ 7-10 minute pe ambele parti.
Între timp, se încălzește cuptorul. Aduceti o oala mare la fierbere si fierbeti pastele al dente.
Scurgeti și amestecati cu sosul de rosii.
Într-un vas termorezistent adanc, se adaugă pastele și sosul, apoi se adauga pieptul de pui, mozzarella si prosciutto.
Dati la cuptor pentru aproximativ 5 minute. Se decoreaza cu frunze de busuioc, apoi se serveste.
Tagliatelle cu pui si prosciutto
Pofta buna!
Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate
Pofta buna!