Sos pesto cu fenicul din: fenicul, usturoi, branza, ulei de masline, migdale. Ingrediente: 1 radacina fenicul 2 catei de usturoi ½ ceasca brânză rasă ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca migdale Mod de preparare: Tăiați frunzele. Spalati foarte bine. Combinați toate ingredientele in blender si omogenizati. Dati la rece pana la […]
Reteta zilei: Taitei noodles cu sos pesto
PrinteazaTaitei noodles cu sos pesto din: avocado, caju, chili, ceapa verde, usturoi, sare, piper, crema de tartar, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, taitei noodles.
Ingrediente:
- 1 avocado, copt
- 1/4 ceasca caju
- 3 ardei chili
- 2 fire ceapa verde, feliata
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita de crema de tartar
- 1/3 ceasca de ulei de masline
- 1/2 ceasca frunze de busuioc
- 1/3 ceasca parmezan ras
- 350 grame noodles
Mod de preparare:
Pentru a face sosul pesto prajiti caju-ul intr-o tigaie la foc mediu cateva minute.
Desfaceti avocado, eliminati samburele, taiati bucati si puneti inblender.
Adaugati caju, ardeiul iute, ceapa verde, usturoi , sare , piper negru macinat si crema de tartar.
Puneti 1/4 ceasca de ulei de masline si procesati bine. Se pune restul de ulei de masline si procesati din nou pana la omogenizare.
Adaugati frunzele de busuioc si parmezan si procesati din nou pana la omogenizare.
Transferati sosul pesto intr-un castron si acoperiti cu folie alimentara pana la servire.
Pentru a gati taiteii, puneti apa sarata la fiert si gatiti conform instructiunilor de pe ambalaj.
Puneti intr-un bol mare si amestecati cu sosul pesto. Serviti imediat, dupa preferinta cu parmezan ras.
Taitei noodles cu sos pesto
Pofta buna!
Reteta zilei: Sos pesto cu fenicul
Pofta buna!