Reteta zilei: Taitei prajiti cu legume crocante
PrinteazaTaitei prajiti cu legume crocante din: ulei, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, arpagic, sos de fasole, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, supa, faina de porumb.
Ingrediente:
- ulei
- 150 g de fidea de orez
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 bucatica ghimbir, tocat
- 2 ardei iuti, tocati
- 200gr ciuperci, feliate
- 1/4 bucata tofu prajit, feliat
- 1 ceasca mazare
- 3 frunze de varza chinezeasca, feliate
- un pumn de arpagic
- 2 linguri sos de fasole
- 1 lingura sos de soia
- 1 linguri de zahar
- 1 linguri de sos de stridii
- un strop de ulei de susan
- un strop de vin
- 3/4 ceasca de supa
- faina de porumb
Mod de preparare:
Pregatiti ciupercile, tofu și legume. Intr-un castron se amesteca toate condimentele. Incalziti wok-ul apoi se adauga ulei, adaugati fideaa de orez și amestecati usor pentru a se praji uniform. Scoateți și pastrati calzi.
Sotati usturoi, ghimbir și chili cu un pic de ulei pentru 30 de secunde, adaugati ciuperci și tofu și continuati sa gatiti pentru inca 30 de secunde, , adaugati legumele cu exceptia arpagicului si se amesteca bine.
Adaugati amestecul de sos si continuati sa amestecati si sa gatiti inca 45 de secunde.
Adaugati arpagic și se amesteca bine, apoi adaugati faina de porumb pentru a ingrosa sosul. Se toarna sosul peste taiteii de orez prajiti și se serveste cu chili.
Taitei prajiti cu legume crocante
Pofta buna!
Arata bine, dar mi se pare complicata
Ciudata reteta asta