Reteta zilei: Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

Printeaza

Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale din: albus de ou, merisoare, lichior de portocale, afine, nuci, zahar brun, amidon, scortisoara, ghimbir, cuisoare, coaja de portocala, suc de portocala, nuci, faina, unt, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbir, ceai, cuisoare, sare de mare si smantana

umplutura:

  • 1 albus de ou, bătut ușor
  • 1 cană de merisoare
  • ¼ ceasca lichior de portocale
  • 3 căni afine
  • 1 cană nuci, tocate
  • 1 ¼ căni de zahăr brun inchis
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingura scortisoara
  • ½ lingura de ghimbir
  • ¼ lingurita cuișoare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocale

aluat:

  • ½ ceasca nuci
  • 1 ¼ cupe făină (6 uncii)
  • ¼ ceasca zahăr
  • 12 bucăți unt, foarte rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie mare
  • ½ lingura scortisoara
  • ½ lingura ghimbir
  • ¼ lingura de ceai cardamom
  • 1/4 lingura cuișoare
  • ½ lingurita fin sare de mare
  • 3-4 linguri apă cu gheață, aproximativ

Ingrediente frisca cu aroma de portocale:

  • 2 cesti smantana
  • ¼ ceasca zahăr
  • coaja rasa de la 1 portocala

 

Mod de preparare:

Într-un procesor prelucrati nucile cu ½ ceasca de faina.

În castron de un mixer se adauga amestecul de faina-nuca, restul de făină, zahăr, unt, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, cardamom, cuișoare și sare.

Se amestecă pe viteză lentă pana se topeste untul.

Adaugati apa si amestecati la viteza mare astfel încât aceasta devine o minge.

Scoateți aluatul din castron, se framanta usor, intindeti aluatul, apoi puneti intr-o folie de plastic si dati la frigider pentru 2 ore.

Scoateti din frigider, aranjati aluatul intr-o forma de tarta.

Bagati la frigider pentru inca 1 oră. Coaceți la 425 ° timp de 15-20 minute.

Scoateți din cuptor și lasati sa se raceasca la temperature camerei.

Intre timp pregatiti umplutura. Se înmoaie merisoarele timp de 10 minute in lichiorul de portocale.

Într-un bol, combinati merisoarele macerate si restul ingredientelor pentru umplutura.

Umpleti forma de tarta si dati la cuptor pentru 20 de minute.

Lasati apoi sa se raceasca pe un raft de sarma.

Pregatiti frisca batand smantana intr-un castron de mixer pana se ingroasa.

Adauga zaharul pudra si coaja de portocala si bateti pana la omogenizare.

Dati apoi la frigider. Taiati tarta dupa ce s-a racit si serviti cu frisca cu aroma de portocale.

 

Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

Tarta cu afine, merisoare si frisca cu aroma de portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. imi ploua in gura dupa tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.