Reteta zilei: Tarta cu branza si afine

Printeaza

Tarta cu branza si afine din: biscuiti, unt, crema de branza, oua, zahar, amidon de porumb, lapte, gem de afine si afine.

 

Ingrediente:

  • 100g biscuiti digestivi
  • 60 g unt
  • 500 g crema de branza proaspata
  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1/2 cana lapte
  • gem de afine
  • afine proaspete sau decongelate pentru decor

 

Mod de preparare:

Biscuitii se pun intr-o punga si se zdrobesc cu un sucitor. Untul se topeste in cuptorul cu microunde si apoi se amesteca bine cu biscuitii zdrobiti.

Intr-o tava de 18 cm tapetata cu hartie de copt se pune amestecul de biscuiti cu unt, se intinde uniform, dupa care se introduce tava in frigider.

Intr-un castron se amesteca bine crema de branza, ouale, zaharul, amidonul de porumb si laptele.

Se toarna compozitia cu atentie in tava si se coace timp de 45-50 minute in cuptorul preincalzit.

Dupa ce tava s-a scos din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se acopera cu o folie de plastic si se tine la frigider peste noapte, iar daca va grabiti puteti s-o tineti macar cateva ore.

Inainte de a servi tarta se intinde cu ajutorul unei linguri gemul de afine pe partea de sus a tartei.

De asemenea, se decoreaza tarta cu afine proaspete sau cu afine decongelate cand nu suntem in sezon.

Dupa cum ati vazut, tarta cu branza si afine nu este dificil de realizat, asa ca va recomandam cu drag sa incercati aceasta reteta cat mai curand posibil.

 

Tarta cu branza si afine

Tarta cu branza si afine

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. imi faci si mie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.