Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci

Printeaza

Tarta cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola, lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline, branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 1/2 cani faina
  • 1/2 lingurița de sare
  • 1/2 ceasca ulei de canola
  • 2 linguri de lapte

umplutura:

  • 2 cartofi dulci, decojite si taiati cuburi
  • 1/2 ceapa rosie, tocata
  • 1/4 ceasca frunze proaspete de salvie tocate
  • 1/2 lingurița de sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/2 ceașca branza, rasa
  • 1 ceasca branza capra maruntita

crema:

  • 3 oua
  • 3/4 cana de lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 1 varf de cuțit de nucșoara

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Inprastiati cartofii pe o foaie de copt. Adaugati ulei de masline. Imprastiati si ceapa, rosiile, salvia si condimentati cu sare si piper.

Stropiti cu ulei de masline apoi dati la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp pregatiti aluatul.

Adaugati toate ingredientele intr-un castron mare si amestecati bine pana obtineti aluat omogen.

Asezati-l apoi intr-o forma de tarta.

Preparati crema prin amestecarea tuturor ingredientelor pana obtineti o crema pufoasa.

Dupa ce ati aranjat aluatul puneti un strat de branzeturi, adaugati legume, dar pastrati cateva felii de cartofi, apoi inca un strat de branzeturi.

Se toarnă amestecul de crema și aranjați deasupra cartofii ramasi.

Coaceți la 200C aproximativ 45 de minute. Lasati sa se raceasca 15 minute, apoi serviti.

 

Tarta cu branza de capra și cartofi dulci

 

Pofta buna!

 

 

Tacos cu Fasole Prajită și Brânză Cheddar Topită

Tacos cu Fasole Prajită și Brânză Cheddar Topită din: tortilla, fasole neagra, ulei, ceapa, usturoi, chimen, sare, piper, sos de salsa, coriandru. Această combinație clasică, bogată în arome și texturi, transformă o masă obișnuită într-o sărbătoare a gusturilor. Fie că doriți să impresionați la o petrecere cu tematică mexicană sau pur și simplu să vă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.