Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 300 g biscuiţi sfărâmicioşi 30 g zahăr brun 100 g unt topit 400 ml frişcă lichidă îndulcită 500 g lapte concentrat ciocolată neagră, pentru servit Mod de preparare: Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala […]
Reteta zilei: Tarta cu branza si smochine
PrinteazaTarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola.
Ingrediente:
- 300gr aluat de patiserie
- 3 smochine proaspete
- 2 cepe rosii
- 50gr brânză albastră
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 lingurita zahar brun
- 1 praf cimbru uscat
- 1 legatura rucola
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Se taie ceapa felii.
Încălziți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și gătiți timp de 3-5 minute.
Adăugați zahăr și oțet balsamic și gătiți timp de 3-5 minute.
Intindeti aluatul intr-o tava si intepati cu o furculita.
Tăiați smochinele în felii. Aranjați ceapa caramelizată peste aluat.
Adaugati smochine, presărați cimbru și brânză albastră.
Coaceți timp de 20-25 minute. Lăsați să se răcească puțin.
Presărați cu rucola, taiati si serviti.
Tarta cu branza si smochine
Poftă bună!
Tarta aromata cu gem din: faina, ou, unt, sare, zahar, gem, nuci, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g unt 4 linguri apă un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: un borcan de gem, după gust o lingură nuci fin măcinate zahăr pudră, pentru servit Mod de preparare: […]
Pofta buna!