Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci
PrinteazaTarta cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola, lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline, branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 1/2 cani faina
- 1/2 lingurița de sare
- 1/2 ceasca ulei de canola
- 2 linguri de lapte
Ingrediente pentru umplutura:
- 2 cartofi dulci, decojite si taiati cuburi
- 1/2 ceapa rosie, tocata
- 1/4 ceasca frunze proaspete de salvie tocate
- 1/2 lingurița de sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 ceașca branza, rasa
- 1 ceasca branza capra maruntita
Ingrediente pentru crema:
- 3 oua
- 3/4 cana de lapte
- 1/2 cana smantana
- 1 varf de cuțit de nucșoara
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Inprastiati cartofii pe o foaie de copt. Adaugati ulei de masline. Imprastiati si ceapa, rosiile, salvia si condimentati cu sare si piper.
Stropiti cu ulei de masline apoi dati la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp pregatiti aluatul. Adaugati toate ingredientele intr-un castron mare si amestecati bine pana obtineti aluat omogen. Asezati-l apoi intr-o forma de tarta.
Preparati crema prin amestecarea tuturor ingredientelor pana obtineti o crema pufoasa. Dupa ce ati aranjat aluatul puneti un strat de branzeturi, adaugati legume, dar pastrati cateva felii de cartofi, apoi inca un strat de branzeturi.
Se toarnă amestecul de crema și aranjați deasupra cartofii ramasi. Coaceți la 200C aproximativ 45 de minute. Lasati sa se raceasca 15 minute, apoi serviti.
Tarta cu branza de capra și cartofi dulci
Pofta buna!