Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri.
Ingrediente:
- 200 gr aluat de foietaj
- 400 gr pere
- 150 gr bacon
- 100 gr caşcaval
- 100 gr ceapă
- 50 ml vin roşu
- 30 ml ulei
- 10 gr bază pentru mâncăruri
Mod de preparare:
Aluatul se taie de mărimea formelor, se aşează în ele cu marginea ridicată, a- poi se coc circa 15 minute în cuptorul încins la 18o°C.
Ceapa se taie julien, se căleşte în ulei cu 50 gr de bacon tăiat bucăţele, apoi se pun pe tartele coapte.
Perele se taie pe orizontală în felii de circa 5-6 mm, li se scot sâmburii şi se pun la călit în tigaia în care s-a călit ceapa, se condimentează cu baza pentru mâncăruri şi se stropesc cu vin.
Forma perelor se reconstituie, aşezând alternativ pe un băţ de frigăruie felii de pere, caşcaval şi bacon. Perele se pun apoi în tarte, peste ceapă, şi se gratinează 10-15 minute la 150°C.
Tartă cu caşcaval şi pere
Pofta buna!
Vreau si eu din tarta asta