Reteta zilei: Tarta cu ciocolata si frisca
PrinteazaTarta cu ciocolata si frisca din: zahar, faina, amidon, sare, lapte, galbenusuri, ciocolata, unt, esenta de vanilie, smantana, zahar pudra, aluat de tarta.
Ingrediente:
- 1 1/4 cesti de zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri + 2 lingurite amidon
- 1/4 lingurita de sare
- 2 cani de lapte
- 4 galbenusuri
- 1 ciocolata neagra, maruntita
- 1 lingura de unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/4 cesti smantana
- 1 lingura de zahar pudra
- 1 baton de ciocolata
- 1 aluat de tarta
Mod de preparare:
Intr-o cratita medie , amestecati zaharul , faina , amidon si sare. Intr-un bol mediu , cu ajutorul unui mixer bateti lapte si galbenusuri de ou .
Treptat incorporati in amestecul de zahar si fierbeti la foc mediu pana se ingroasa, aproximativ 15 minute.
Opriti focul si incorporati ciocolata , unt și vanilie. Bateti pana cand ciocolata este complet topita.
Coaceti aluatul pentru 30 de minute la 180C. Lasati sa se raceasca, apoi se toarna crema de ciocolata.
Pastrati deoparte sa se raceasca complet. Bateti smantana cu zahar si intindeti peste tarta. Radeti ciocolata deasupra, dati la rece 2-3 ore, taiati si serviti.
Tarta cu ciocolata si frisca
Pofta buna!