Reteta zilei: Tarta cu lamaie si glazura de bezea
PrinteazaTarta cu lamaie si glazura de bezea din: aluat, suc de lamaie, coaja de lamaie, unt nesarat, zahar pudra, oua, galbenus de ou, albusuri de ou si zahar.
Ingrediente:
- Aluat de patiserie
Ingrediente pentru umplutura:
- Sucul de la 2 ½ lamai
- Coaja de la 1 lamaie
- 125g unt nesarat
- 125g zahar pudra
- 3 oua
- 1 galbenus de ou
Ingrediente pentru bezea:
- 4 albușuri de ou
- 140ml de apă
- 280g zahar
Mod de preparare:
Se incalzește cuptorul la 170 ° C. Intr-un castron se pun oualele și zaharul pudra și se amesteca bine. Adaugati untul, sucul si coaja de lamaie intr-o cratița și fierbeti pana se topeste untul.
Se toarna amestecul de unt fierbinte in amestecul de ou si se bate pana la omogenizare. Apoi se toarnă amestecul inapoi in cratita si, folosind o spatula, se amesteca constant.
Atunci cand acesta a devenit gros se opreste focul si se transfera intr-un castron. Intindeti aluatul de patiserie. Asezati in forma de tarta.
Dati la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca. Turnati umplurura. Neteziti cu o paleta si dati la frigider.
Intre timp preparati bezeaua. Puneti zaharul și apa intr-o tigaie și lasati la foc mic pentru 10 minute. Adaugati albusurile de ou intr-un castron si bateti bine.
Dupa ce zaharul s-a topit incorporate in albusurile batute. Bateti aproximativ 10 minute.
Adaugati bezea peste tarta rece. Cu ajutorul unei lampi cu gaz sau la cuptorul incins ardeti pe deasupra bezeaua 1-2 minute. Taiati si serviti.
Tarta cu lamaie si glazura de bezea
Pofta buna!
Foarte bine arata tarta, imi place!
Foarte tare arata tarta asta