Reteta zilei: Tarta cu dovleac si miere
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu dovleac si miere din: pulpa de dovleac, miere, oua, faina, frisca si o pastaie de vanilie.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de dovleac
- 125 g miere
- 2 ouă medii
- 60 g făină
- 150 ml frişcă lichidă
- 1 păstaie de vanilie (doar seminţele)
Mod de preparare:
Curaţam dovleacul şi tăiem pulpa în bucăţele, pe care le coacem la aburi timp de zece minute. Cu un mixer vertical, mixăm pulpa amestecată cu frişcă, apoi adăugăm, ouăle, mierea, făina şi seminţele păstăii de vanilie.
Tapetăm o formă rotundă de 24 cm cu unt şi hârtie de copt. Adăugăm aluatul şi coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute.
Inainte de a scoate tarta din cuptor, înfigem o scobitoare în mijlocul ei.Dacă aceasta iese curată, tarta este gata, iar dacă este umedă, o mai lăsăm cinci minute.
Tarta cu dovleac si miere
Pofta buna!