Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni

Printeaza

Tarta cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de cocos, capsuni.

 

Ingrediente aluat:

  • 3 cani nuci
  • ½ cesti pudra de cacao
  • ½ ceasca de miere
  • ⅛ lingurita sare

umplutura:

  • 1 cutie lapte de cocos
  • ¼ ceasca de miere

topping:

  • ½ kg capsuni feliate

 

Mod de preparare:

Puneti nucile și pudra de cacao intr-un blender si procesati pana la omogenizare.

Puneti hartie de copt intr-o tava de tarta si presarati 2 linguri de amestec de nuci.

Adaugati miere și sare peste amestecul de nuci și procesati pana cand amestecul se formeaza aluatul.

Puneti in tava de tarta si dati la rece. Bateti laptele de cocs pana obtineti frisca.

Adaugati umplutura in tava si dati la rece.

Scoateti din frigider si aranjati capsunile, taiati si serviti.

 

Tarta cu frisca si capsuni

Tarta cu frisca si capsuni

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tarta cu rodie si miere

Tarta cu rodie si miere din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai. Ingrediente: 2 rodii 4 linguri vin roşu 1 lingură miere 200 g făină 225 g unt rece sare 4 ouă 150 g zahăr sucul şi coaja de la 3 lămâi   Mod de preparare: Se taie în două rodiile, se scot sâmburii […]

 

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

Tarta rapida cu afine

Tarta rapida cu afine din: biscuiti, unt, ciocolata, miere, zahar, frisca, afine. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 100 g unt 1 lingură miere 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată cu lapte 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă afine   Mod de preparare: Zdrobeşte biscuiţii la robotul de […]

Tarta cu ciocolata alba si coacaze

Tarta cu ciocolata alba si coacaze din: ciocolata, unt, zahar, faina, oua, praf de copt, vanilie, coacaze. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 100 g unt 4 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 2 linguriţe esenţă de vanilie 1 cană coacăze sau zmeură   Mod de […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.