Reteta zilei: Tarta cu gem de prune si migdale

Printeaza

Tarta cu gem de prune si migdale din: gem de prune, cacao, rom, migdale prajite.   aluat pentru tarta pe care il gasiti pregatit aici unde aveti intreg procesul de preparare cu tot cu imagini.

Tarta cu gem de prune si migdale

Ingrediente:

pentru umplutura:

 

 

Mod de preparare:

Aluatul se pregateste dupa cum ati vazut aici.

Se intinde foaia de aluat intr-o tava unsa cu unt si se indeparteaza aluatul care depaseste forma tavii pentru tarta.

Se pregateste umplutura: gemul de prune se amesteca bine cu cele 2 linguri de cacao si cu cele de rom.

Se intinde umplutura de gem de prune peste aluatul de tarta.

Tarta cu gem de prune si migdale

Din aluatul ramas se taie fasii subtiri si se plaseaza peste gemul de prune in tava, dupa care se orneaza cu migdale prajite.

Tarta cu gem de prune se coace pentru aproximativ 30 minute in cuptorul incins la 180 grade.

Tarta cu gem de prune si migdale

Dupa ce tarta cu gem de prune si migdale s-a racit, aceasta poate fi servita celor dragi fara a uita sa presarati deasupra zahar pudra.

Tarta cu gem de prune si migdale

Tarta cu gem de prune si migdale

Tarta cu gem de prune si migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tarta cu brinza si portocale

Tarta cu portocale si gem

Tarta cu portocale si gem din: faina, unt, cacao, zahar, faina de migdale, lamaie, portocale, gem de caise, lapte. Ingrediente: Pentru aluat: 170 g făină 1 gălbenuş 120 g unt rece 1 lingură cacao 50 g zahăr pudră 50 g făină de migdale 1 lingură apă rece coaja rasă de la 1 lămâie Pentru cremă: […]

Tarta cu piersici si gem de caise

Tarta cu piersici si gem de caise

Tarta cu piersici si gem de caise din: zahar, migdale, piersici, unt, gem, frisca. Ingrediente: 1 pachet cu aluat foitaj 60 g zahăr pudră 60 g migdale măcinate 6 piersici, fără sâmburi şi feliate fiecare în 8 părţi 15 g unt 2 linguri cu gem de caise frişca   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la […]

 

Tarta cu gem

Tarta delicioasa cu gem

Tarta delicioasa cu gem din: gem de piersici, ou, margarina, zahar, faina, bicarbonat, lamaie, sare. Ingrediente: 1/2 borcan cu gem de piersici Pentru aluat: 1 ou 125 g margarina 125 g zahăr 300 g făină 1 linguriţă cu bicarbonat 1 lămâie sare   Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • gem de prune
  • placinta cu prune

4 comentarii

  1. Like!

  2. Imi place ce a iesit aici!

  3. delicioasa tarta cu gem de prune, as amesteca gemul si cu niste nuci macinate 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.