Piftie de Mistret: Descoperă savoarea autentică a unei piftii de mistreț, un preparat tradițional românesc perfect pentru mesele festive de iarnă. Carnea de mistreț, cu aroma sa distinctă și textura fragedă, se combină ideal cu condimentele și legumele, oferind un fel de mâncare rafinat și hrănitor. Carnea de mistreț este apreciată pentru gustul său bogat […]
Reteta zilei: Tarta cu lamaie
PrinteazaTarta cu lamaie din: aluat, lamai, oua, zahar si smantana.
Ingrediente:
- aluat de patiserie
pentru umplutura:
- 2 ½ lamai
- 4 oua
- 185g zahar
- 125ml smantana
Mod de preparare:
Radeti coaja de la lami si stoarceti sucul. amesteca oualele si zaharul impreuna, apoi se adauga sucul de lamaie, coaja de lamaie si smantana.
Amestecati bine pana la omogenizare. Lasati sa stea la frigider pentru o ora.
incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intindeti aluatul. Intr-o tava de cuptor puneti hartie de copt.
Aluatul se pune intr-o forma de tarta, se impinge in jos. se pune forma in tava de copt si se coace pentru 15 minute.
Scoateti din cuptor, adaugati umplutura si dati din nou la cuptor pentru inca 25-30 minute la temperatura de 150C.
Lasati tarta sa se raceasca timp de 15 minute. Taiati aluatul in exces.
Taiati tarta si serviti cu zmeura presarata cu zahar si inghetata dupa preferinta.
Tarta cu lamaie
Pofta buna!
Supă cremă de măcriș și cartofi
Supă cremă de măcriș și cartofi – o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru orice sezon. Măcrișul, cu aroma sa ușor acrișoară și bogată în vitamine, se combină perfect cu cartofii cremoși, oferind un gust echilibrat și reconfortant. Această supă este ideală pentru cei care doresc să se bucure de un preparat simplu, dar plin […]
Una dintre tartele mele preferate