Reteta zilei: Tarta cu morcovi
PrinteazaO reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250g faina cu autocrestere
- 1 oua
- 3 linguri ulei
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita sare
pentru umplutura:
- 600g morcovi
- 2 oua
- 100g cascaval ras
- 200g crema de branza
- 1 leagatura ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se face in mijloc o gaura unde se pun ouale, uleiul si laptele. Se framanta bine pana ce aluatul nu se lipeste de maini.
Se intinde aluatul pe o masa pudrata cu faina, dupa care se imbraca cu aluat o tava care inainte a fost unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se spala morcovii, se curata si se fierb. Se scurg bine, iar apoi se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt, ouale, cascavalul ras, crema de branza si se condimenteaza.
Se amesteca bine si se toarna compozitia in tava captusita cu aluat. Se coace la cuptor timp de 30 minute la foc moderat.
Tarta cu morcovi
Pofta buna!
Ce bine arata tarta