Reteta zilei: Tarta cu pere in vin rosu

Printeaza

Tarta cu pere in vin rosu este un desert delicios fara ou pe care merita sa-l incercati intr-o dupa-amiaza de duminica.

 

Ingrediente:

  • 340g faina
  • 130g unt
  • biscuiti
  • 8 pere
  • scortisoara
  • anason stelat
  • ghimbir
  • 60g zahar
  • 1/2 litru vin rosu dulce
  • 1 pachetel gelatina

 

Mod de preparare:

Faina, untul taiat cubulete si 30g zahar se mixeaza pana se formeaza firimituri, dupa care se adauga 50ml apa rece.

Se amesteca aluatul, se formeaza o minge care se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 minute.

Vinul se fierbe cu mirodeniile si cu restul de zahar (30g). Perele se decojesc, se taie felii si se fierb in vin, dar nu p pana se inmoaie.

Se scurg perele,iar siropul de vin se pastreaza pana se coace tarta cu pere.

Din 2/3 din aluat se intinde un disc de 3-4mm si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina care se va intepa cu furculita din loc in loc.

Biscuitii se zdrobesc si se pun peste aluat in tava.

Perele se distribuie pe toata suprafata tavii, dupa care, peste pere se pune un alt disc facut din aluatul ramas.

Se decupeaza din discul de deasupra 5-6 stelute cu ajutorul formelor de patiserie.

Se introduce tarta cu pere in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Siropul de vin in care au fiert perele se pune la foc mic si se dizolva in el pliculetul de gelatina.

Dupa ce am scos tava din cuptor, in stelutele formate se toarna sirop de vin.

Se lasa tarta cu pere in vin rosu sa se raceasca, se presara zahar pudra.

Se serveste taiata in felii si stropita cu sirop de vin.

 

Tarta cu pere in vin rosu

Tarta cu pere in vin rosu

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Hmmmm, ce bine arata tarta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.