Supa Mulligatawny – Supa indiana din: linte, supa de pui, ceapa, rosii, morcov, telina, piept, pudra de curry, lapte de cocos, pui fiert, orez, mere, patrunjel. Un mix de supa de linte cu supa de pui, cu arome traditionale indiene, o supa misterioasa care va incanta papilele gustative timp de preparare 40 minute, timp de […]
Reteta zilei: Tarta cu pere
PrinteazaTarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina.
Ingrediente:
aluat:
- 150g unt
- 50ml apa rece
- 2 oua
- 1/4 lingurita sare
umplutura:
- 3 pere
- 1 lamaie
- 100g unt
- 150g zahar
- 2 oua
- 100g smantana
- 130 g faina
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se pun in mijloc ouale si untul si se adauga apa.
framanta bine aluatul si apoi se tine la frigider pentru 30 minute, dupa care se intinde si se pune in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Perele se taie in felii si se pun in apa cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.
Intr-un castron se amesteca untul cu smantana, oua si zahar, dupa care se incorporeaza treptat faina.
amesteca bine si apoi se pune compozitia peste aluat. Perele se scurg bine si se distribuie pe toata suprafata tavii.
Se presara zahar si se introduce tarta pentru 40 minute la cuptor, la foc moderat.
Tarta cu pere
Pofta buna!
Dressing sau sos pentru salate
Dressing sau sos pentru salate. Dressingul sau sosul pentru salate este o componentă esențială a bucătăriei, utilizată pentru a adăuga gust și textură salatelor și altor feluri de mâncare. Iată o privire mai detaliată asupra dressingului, inclusiv istoria, tipurile, ingrediente comune și curiozități: Istorie: Istoria sosurilor pentru salate poate fi urmărită până în antichitate. Grecii […]
Ce bine arata tarta cu pere