Reteta zilei: Tarta cu porumb si busuioc

Printeaza

Tarta cu porumb si busuioc din: unt, zahar, sare, oua, malai, faina, smantana lichida, porumb, busuioc, piper, rosii.

 

Ingrediente:

  • 1/3 ceasca de unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 oua
  • 2/3 cană mălai
  • 2/3 ceasca făină
  • 1 cana smantana lichida
  • 1 1/2 cani porumb proaspat
  • 1/2 cană busuioc proaspăt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • Roșii tocate și busuioc proaspăt, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu, bateti untul cu mixerul la viteza medie timp de 30 de secunde.

Adaugati zahăr și 1/2 linguriță de sare. Bateti până este bine combinat. Incorporati 1 ou.

Adaugati malai si faina si se amesteca bine.

Infasurati aluatul in folie alimentara si bagati la frigider pentru 30-60 de minute.

Preincalziti cuptorul la 170C. Apăsați ușor aluatul pe partea de jos și pe părțile laterale ale unei tavi rotunde.

Se coace acoperit cu folie timp de 10 minute. Scoateți folia și se coace încă 4-5 minute.

Într-un bol mediu amestecati 2 oua cu smantana. adauga porumb, busuioc, 1/2 linguriță de sare și piper.

Se toarnă peste aluat si se coace timp de 35-40 minute. Lasati sa se odihneasca 10 minute înainte de servire.

presara cu roșii și busuioc si serviti imediat.

 

Tarta cu porumb si busuioc

Tarta_cu_porumb_si_busuioc_13

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. A fost buna tarta cu porumb?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.