Reteta zilei: Tarta cu praz si branza cheddar

Printeaza

Tarta cu praz si branza cheddar din: unt, praz, usturoi, arpagic, rozmarin, salvie, oua, smantana, branza cheddar, parmezan, sare de mare, piper alb, aluat de tarta.

Ingrediente:

  • 2 linguri unt nesărat
  • 2 fire praz, feliat
  • 2 lingurite, usturoi tocat
  • 3 linguri arpagic tocat
  • 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat
  • 1 lingurita salvie proaspata tocata
  • 4 oua
  • 2 cani smantana
  • 90gr branza cheddar, rasa
  • 1/3 ceasca parmezan ras
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • 1 aluat de tarta

 

Mod de preparare:

Se aseaza aluatul in forma si se pastreaza deoparte.

Intr-o tigaie mare se topește untul și gatiti prazul si usturoiul cateva minute.

Adăugați arpagic, rozmarin, salvie, gatiti 1 minut si opriti focul.

Într-un bol mare, amestecati ouale, incorporati smantana, se condimentează bine cu sare și piper.

Combină brânzeturile, iar apoi se presara un pic de amestec peste partea de jos a aluatului.

Adauga amestecul de praz, se toarnă amestecul de smantana, se presară restul de brânză.

Coaceti la 180C timp de aproximativ 40 de minute.

Se răcește cel puțin 10 de minute înainte de servire.

Tarta cu praz si branza cheddar

Tarta_cu_praz_si_branza_cheddar_08

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Tartă cu branza de capra, cascaval si praz

Tartă cu branza de capra, cascaval si praz: faina, unt, ou, apa mineral, praz, marar, cascaval, branza de capra, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente aluat: 250 g făină 1/2 pachet unt (margarină) 1 ou 2 linguri apă minerală Ingrediente umplutură: 750 g praz 1 legătură mărar 50 g caşcaval ras 200 g brânză […]

 

Tarta cu branza si praz

Tarta cu branza si praz din: faina, drojdie, unt, sare, ulei, zahar, lapte, telemea, branza de vaci, praz, oua. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1/2 cub drojdie 100 g unt 1 praf sare ulei 1 lingurita zahar 200 ml lapte pentru umplutura: 300 g telemea sarata 00 g branza de vaci 2 fire praz […]

 

Tartă cu praz şi brânză de capră

Tartă cu praz şi brânză de capră din: aluat fraged, ulei de masline, praz, ardei gras, masline negre, frunze de cimbru, branza de capra, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g aluat frager (pentru tarta) 10 ml ulei de masline 1 fir de praz taiat in jumatate pe verticala, apoi tocat fasii subtiri 1 […]

 

Tarta cu branza, praz si smochine

Tarta cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente: 500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai (optional) sau […]

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mie una nu-mi place prazul, asa ca iese din discutie prazul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.