Reteta zilei: Tartă cu pricomigdale şi dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu pricomigdale si dovleac din: dovleac, pricomigdale, faina alba, zahar, oua, cacao neagra, unt si drojdie uscata.
Ingrediente:
- 700 g dovleac
- 180 g pricomigdale
- 150 g faină albă
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri cacao neagră
- 50 g unt
- 1 plic drojdie uscată
Mod de preparare:
Spală dovleacul, curăţă-1 de coajă şi taie-l felii. Fierbe-l la aburi sau coace-l în cuptor (în general, are nevoie de 20 de minute).
Când este gata, pasează-l şi amestecă-l cu faina, zahărul, pricomigdalele sfărâmate, gălbenuşurile, cacaua, untul topit şi drojdia. Amestecă bine toate ingredientele.
Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le cu grijă în compoziţia obţinută, amestecând uşor, de jos în sus.
Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi coace-o 40 de minute la 190° C. Serveşte tarta după ce s-a răcit complet.
Tartă cu pricomigdale şi dovleac
Pofta buna!