Reteta zilei: Tarta rece cu pere
PrinteazaTarta rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi de cocos, sirop de artar, suc de lamaie.
Ingrediente umplutura:
- 600 gr de tofu
- 2 pere coapte , taiate cubulete
- 1/4 ceasca de zahar de nuca de cocos
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita nucsoara
- 1/2 cana semințe de chia
- 1/2 cana de nuca de cocos
aluat:
- 1 1/2 cana nuci
- 1/2 ceasca de curmale, fara samburi
- 1/4 ceasca fulgi de cocos
- 1/4 ceasca ovaz
- 2 linguri de sirop de arțar
topping:
- 2-3 pere coapte
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- Cateva nuci , tocate
Mod de preparare:
Se scurge tofu si se adauga intr-un blender. Se adauga zaharul, esenta de vanilie , nucsoara si pere .
Procesati pana se omogenizeaza .
transfera amestecul intr-un bol . Se adauga semintele de chia si fulgi de nuca de cocos.
amesteca pentru a se combina . Dati la frigider pentru cel puțin 20 de minute.
Intre timp , pregatiti aluatul. Intr- un blender combinati nucile, curmalele, ovaz , fulgi de nuca de cocos si sirop de arțar .
Procesati pana la omogenizare. Feliati perele si stropiti cu suc de lamaie.
Intr-o tava rotunda puneti aluatul, turnati umplutura, decorate cu felii de pere si garnisiti cu nuci maruntite.
Dati la frigider timp de o ora inainte de servire.
Tarta rece cu pere
Pofta buna!
Ce bine arata tarta cu pere 🙂 Vreau si eu