Reteta zilei: Tarta rece cu pere

Printeaza

Tarta rece cu pere din: tofu, pere, zahar de nuca de cocos, esenta de vanilie, nucsoara, seminte de chia, nuca de cocos, nuci, curmale, fulgi de cocos, sirop de artar, suc de lamaie.

 

Ingrediente umplutura:

  • 600 gr de tofu
  • 2 pere coapte , taiate cubulete
  • 1/4 ceasca de zahar de nuca de cocos
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1/2 cana semințe de chia
  • 1/2 cana de nuca de cocos

aluat:

  • 1 1/2 cana nuci
  • 1/2 ceasca de curmale, fara samburi
  • 1/4 ceasca fulgi de cocos
  • 1/4 ceasca ovaz
  • 2 linguri de sirop de arțar

topping:

  • 2-3 pere coapte
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Cateva nuci , tocate

 

Mod de preparare:

Se scurge tofu si se adauga intr-un blender. Se adauga zaharul, esenta de vanilie , nucsoara si pere .

Procesati pana se omogenizeaza .

transfera amestecul intr-un bol . Se adauga semintele de chia si fulgi de nuca de cocos.

amesteca pentru a se combina . Dati la frigider pentru cel puțin 20 de minute.

Intre timp , pregatiti aluatul. Intr- un blender combinati nucile, curmalele, ovaz , fulgi de nuca de cocos si sirop de arțar .

Procesati pana la omogenizare. Feliati perele si stropiti cu suc de lamaie.

Intr-o tava rotunda puneti aluatul, turnati umplutura, decorate cu felii de pere si garnisiti cu nuci maruntite.

Dati la frigider timp de o ora inainte de servire.

 

Tarta rece cu pere

Tarta rece cu pere

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata tarta cu pere 🙂 Vreau si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.