Reteta zilei: Tartine cu sote de legume
PrinteazaTartine cu sote de legume din: otet balsamic, miere, ulei de masline, dovlecel, dovleac, ceapa rosie, ardei gras, vanata, rosii cherry, usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, piper, paine, branza.
Ingrediente:
- ½ ceasca otet balsamic
- 1 lingura miere
- 4 linguri ulei de masline
- 1 dovlecel, cuburi
- 1/2 dovleac, cuburi
- 1 ceapa rosie, cuburi
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- ½ vinata, cuburi
- 400gr rosii cherry, taiate in jumatate
- 3 catei de usturoi, tocat
- ½-1 lingurita fulgi de ardei rosu
- sare
- Piper negru
- ¼ cana busuioc, tocat
- 4 felii de paine
- branza maruntita
Mod de preparare:
Adaugati otet balsamic si miere intr-o cratita mica la foc mediu-mare.
aduce la fierbere, se reduce focul la mic si se fierbe timp de aproximativ 10-12 de minute. Pastrati deoparte.
Intr-o cratita mare, incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mediu-mare.
adauga dovlecelul cubulete, dovleacul, ceapa rosie si ardei gras.
Gatiti pentru aproximativ 7 minute.
Intre timp, se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mica la foc mediu-mare.
Adaugati vinetele si se gatesc timp de aproximativ 5 minute. Adaugati vinete, rosii cherry si usturoiul tocat la amestecul de legume.
adauga fulgii de ardei, sare si piper si se mai gatesc timp de două minute.
Reduceti focul la mic, se acopera si se fierbe timp de 10 minute, amestecand ocazional.
Scoateti capacul, se adauga busuiocul si se gatesc timp de inca doua minute.
Prajiti feliile de paine.
Pentru a asambla tartinele, impartiti branza pe toate feliile de paine, adaugati amestec de legume si stropiti cu sos.
Serviti imediat.
Tartine cu sote de legume
Pofta buna!
Vreau si eu din tartinele astea!