Reteta zilei: Tocana de fasole cu rosii si salata creata
PrinteazaTocana de fasole cu rosii si salata creata din: fasole, rosii cherry, ceapa rosie, usturoi, salata creata, pasta de tomate, apa, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, sare, piper, bagheta, usturoi, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente:
- 1 cutie fasole
- 8-10 rosii cherry
- 1/2 ceapa rosie, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1/2 salata creata
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 cana cu apa
- 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper
- 1 bagheta
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de masline
- busuioc, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati si tocat salata creata. Pastrati deoparte.
Taiati bagheta felii, frecati cu usturoi, stropiti cu ulei de masline.
Incalziti gratarul si frigeti feliile de bagheta pe ambele parti pana se rumenesc. Pastrati deoparte calde.
Scurgeti fasolea si pastrati lichidul intr-o cana. incalzeste o tigaie la foc mediu, adaugati ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul.
Gatiti timp de 4-5 minute, apoi adaugati lichidul de la fasole, pasta de tomate si fulgi de ardei rosu.
Se amesteca pana acesta se incalzeste, se incorporeaza rosiile injumatatite, se condimenteaza cu sare si piper si se fierb timp de aproximativ 10 minute.
Adaugati fasolea si fierbeti cateva minute. Incorporati o cana de apa si mai fierbeti pana fasolea se incorporeaza si se combina in sos.
Adaugati salata creata, opriti focul si acoperiti usor.
Serviti pe bagheta rumenita si garnisiti cu busuioc.
Tocana de fasole cu rosii si salata creata
Pofta buna!
Fuuuu, ce bine arata tocanita de fasole
Arata bine tocanita! bravo