Tocana de legume cu marar din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vanata, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
6 linguri unt nesărat sau 5 linguri ulei de măsline
2 cepe, tocate
3 catei de usturoi, zdrobit
2 cartofi, tăiati bucăți mici
1 vânătă, cuburi
sare de mare și piper negru proaspat macinat
2 tulpini de telina, feliata
1 broccoli, buchețele
3 morcovi, felii
3/4 ceasca vin roșu
2 dovlecei, tăiati bucăți
2 rosii, cuburi
300gr ciuperci
180gr pasta de tomate
¼ ceașcă melasă
1 lingurita marar uscat
smântână
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Se topește untul intr-o cratita mare.
Adaugati ceapa, usturoi, cartofi și vinete si se presara cu putina sare si piper.
Gatiti până când cartofii se patrund.
Se adauga telina, broccoli, morcovi și vin.
Acoperiti vasul si gatiti aproximativ jumatate de ora, amestecand ocazional.
Adăugați dovlecei, roșii, ciuperci, pasta de tomate, melasă și mărar.
Acoperiti si fierbeti la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește tocana fierbinte, cu smantana si patrunjel proaspat tocat.
Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]
Tocana de legume cu sos din: dovlecel, morcov, ardei, rosii, suc de rosii, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2 ardei graşi de culori diferite 2 roşii foarte coapte 100 ml suc de roşii 2 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Ardeii tăiaţi fâşii şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.