Reteta zilei: Tocana de legume cu marar

Printeaza

Tocana de legume cu marar din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vanata, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar, smantana, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 6 linguri unt nesărat sau 5 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 cartofi, tăiati bucăți mici
  • 1 vânătă, cuburi
  • sare de mare și piper negru proaspat macinat
  • 2 tulpini de telina, feliata
  • 1 broccoli, buchețele
  • 3 morcovi, felii
  • 3/4 ceasca vin roșu
  • 2 dovlecei, tăiati bucăți
  • 2 rosii, cuburi
  • 300gr ciuperci
  • 180gr pasta de tomate
  • ¼ ceașcă melasă
  • 1 lingurita marar uscat
  • smântână
  • pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Se topește untul intr-o cratita mare.

Adaugati ceapa, usturoi, cartofi și vinete si se presara cu putina sare si piper.

Gatiti până când cartofii se patrund.

Tocana_de_legume_cu_marar
Se adauga telina, broccoli, morcovi și vin.

Acoperiti vasul si gatiti aproximativ jumatate de ora, amestecand ocazional.

Tocana_de_legume_cu_marar_03
Adăugați dovlecei, roșii, ciuperci, pasta de tomate, melasă și mărar.

Acoperiti si fierbeti la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.

Tocana_de_legume_cu_marar_04

Se condimentează cu sare și piper după gust.

Tocana_de_legume_cu_marar_05
Se servește tocana fierbinte, cu smantana si patrunjel proaspat tocat.

Tocana_de_legume_cu_marar_06

Tocana de legume cu marar

Tocana_de_legume_cu_marar_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Tocană de legume cu orez pentru iarnă

Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]

 

Tocana de legume cu sos

Tocana de legume cu sos din: dovlecel, morcov, ardei, rosii, suc de rosii, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2 ardei graşi de culori diferite 2 roşii foarte coapte 100 ml suc de roşii 2 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ardeii tăiaţi fâşii şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.