Reteta zilei: Tocana de legume cu smantana si patrunjel

Printeaza

Tocana de legume cu smantana si patrunjel din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, vinete, sare de mare, piper, telina, broccoli, morcovi, vin rosu, dovlecei, rosii, ciuperci, pasta de tomate, melasa, marar uscat, smantana, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 6 linguri de unt
  • 2 cepe, tocate
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 1 vanata, cuburi
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 2 tulpini de telina, feliata
  • 1 broccoli, rupt buchetelele mici
  • 3 morcovi, feliati
  • 3/4 ceasca vin rosu
  • 2 dovlecei, taiati cuburi
  • 2-3 rosii, cuburi
  • 300gr ciuperci feliate
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • ¼ cana melasa
  • 1 lingurita marar uscat
  • smantana
  • patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, usturoiul, cartofii si vinetele si se presara cu putina sare si piper.

Sotati pana cand cartofii incep sa prinda alta culoare.

Se adauga telina, broccoli, morcovii si vinul. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba, amestecand ocazional, 10-15 minute.

Adaugati dovleceii, rosiile, ciupercile, pasta de tomate, melasa si mararul.

acopera si se fierbe la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

serveste tocanita calda, garnisita cu smantana si patrunjel proaspat tocat.

 

Tocana de legume cu smantana si patrunjel

Tocana de legume cu smantana si patrunjel

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place tocanita de legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.