Reteta zilei: Tocana de linte cu fasole neagra si rosii
PrinteazaTocana de linte cu fasole neagra si rosii din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru.
Ingrediente:
- 1 ½ cesti linte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei rosu, cuburi
- 2 linguri de usturoi tocat
- 3 linguri de praf de chili
- 2 lingurite oregano uscat
- 1½ lingurite chimen
- ½ lingurita piper cayenne
- 1 linguriță de sare
- 300gr rosii cubulete, cu ardei iute
- 300gr fasole neagră, din conserva
- ½ ceasca coriandru proaspat, tocat
Mod de preparare:
Adaugati lintea intr-o cratita, se acopera cu apa, se aduce la fierbere. Reduceti focul și se fierbe aproximativ 10 minute.
scurge bine si se pune deoparte.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti ceapa, piper și usturoi, amestecand des, aproximativ 10 minute.
Într-un castron mic, combinati praf de chili, oregano, chimen, ardei roșu și sare. Puneti in tigaie și se amestecă bine pentru a se combina. Gatiti, amestecand frecvent timp de 1 minut.
Adaugati rosiile si sucul lor, apoi fasolea. amestecă bine pentru a se combina.
acoperă tigaia și se fierbe aproximativ 10 minute. Incorporati lintea, amestecati cu si serviti garnisit cu coriandru.
Tocana de linte cu fasole neagra si rosii
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de linte