Reteta zilei: Tocana de miel cu anghinare
PrinteazaTocana de miel cu anghinare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, vin alb sec, supa de pui, masline, anghinare, frunze de menta.
Ingrediente:
- 1 1/5 kg carne de miel, cuburi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie rosii, zdrobite
- ½ cana vin alb sec
- 1 cana supa de pui
- ½ cana masline, fara samburi
- 1 cutie anghinare
- ¼ cana frunze de menta, tocata
Mod de preparare:
Asezonati carnea de miel cu sare. Se incalzeste aproximativ 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se adauga jumatate din carnea de miel.
Prajiti pe toate partile, 6-8 minute. Transferati pe o farfurie. Se mai adauga ulei in tigaie, daca este necesar si prajiti restul de carne.
In aceeasi tigaie, scurgeti uleiul ramas de la prajirea carnii, adaugati alt ulei si gatiti ceapa aproximativ 3 minute.
Se adauga usturoiul si se continua sotarea pentru inca un minut sau doua.
Adaugati vinul, se aduce la fierbere si se lasa gateste 1-2 minute. Adaugati rosiile zdrobite, maslinele, carnea si supa.
Se aduce la fierbere, apoi se reduce la un foc mic. Fierbeti la foc mic, partial acoperit, aproximativ 2 ½ ore. In timpul ultimelor 15 minute de gatire, se adauga anghinarea.
Garnisiti tocana cu menta proaspata si serviti.
Tocana de miel cu anghinare
Pofta buna!