Reteta zilei: Tocana de miel cu aroma de usturoi
PrinteazaTocana de miel cu aroma de usturoi din: usturoi, ulei de masline, carne de miel, sare, ceapa, telina, morcov, usturoi verde, vin alb, apa calda, cartofi noi, mazare, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 2 capatani de usturoi
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 kg carne de miel, cuburi
- sare
- 2 cepe, tocate
- 2 tulpini de telina, tocata
- 1 morcov, tocat
- 3 tulpini de usturoi verde , tocat
- 2 cani de vin alb sec
- apa calda
- 1-2 kg cartofi noi, curatati
- 2 cani de mazare
- 1/4 ceasca de suc de lamaie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Inveliti usturoiul in folie de aluminiu, stropitii cu ulei de masline si dati la cuptor 1 ora si 15 minute.
Intr-o tigaie mare se toarna 4 linguri de ulei de masline.
Asezonati carnea de miel cu sare si adaugati in tigaie. Gatiti pe fiecare parte pana se rumeneste.
Scoateti usturoiul din cuptor, lasati sa se raceasca putin, pasati si amestecati intr-un bol mic.
Transferati mielul intr-o cratita.
Adaugati in tigaie ceapa, telina , morcovul si usturoi verde tocat.
Amestecati pentru a se combina. Se presara cu sare. Gatiti timp de 3-4 minute, amestecand des.
Adaugati apoi in ratite cu carnea.
Se adauga usturoiul in tigaie si sotati 1-2 minute, adaugati vin alb si dati focul la mare.
Gatiti 2-3 minute, apoi adaugati in cratita.
Se toarna apa calda pentru a acoperi carnea.
Acoperiti si gatiti la cuptor la 150C, timp de 2 ore si 15 minute.
Scoateti apoi carnea de miel pe un platou s indepartati oasele.
Adaugati inapoi si, dupa preferinta mai adaugati sare.
Se adauga cartofii si mariti temperature la 170C, acoperiti si gatiti pentru o ora.
Scoateti din cuptor si adaugati mazarea, acoperiti si lasati 2-3 minute sa se odihneasca.
Serviti tocana calda cu zeama de lamaie.
Tocana de miel cu aroma de usturoi
Pofta buna!