Reteta zilei: Tocana de miel cu legume si usturoi
PrinteazaTocana de miel cu legume si usturoi din: carne de miel, sare, piper, faina, ulei, ceapa, vin, usturoi, pasta de tomate, supa de pui, rozmarin, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare.
Ingrediente:
- 2 kg carne de miel, cuburi
- sare
- piper negru
- ½ cana faina
- Ulei
- 1 ceapa, felii subtiri
- 1 cana vin
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura pasta de tomate
- 4 cesti supa de pui
- ½ lingurita de rozmarin uscat
- 8 morcovi, bucati
- 5 cartofi, felii
- 1 ¼ kg fasole verde
- 1 cana de mazare
Mod de preparare:
Preasarti carnea cu sare si piper pe toate partile. Adaugati faina si amestecati bine.
Se incalzesc 2 linguri de ulei la foc mediu intr-o tigaie.
Adaugati carnea si prajiti pe toate partile. Transferati intr-o cratita.
Adaugati ceapa in tigaie si sotati, amestecand, cateva minute, pana cand se rumeneste usor.
Adaugati in cratita. Se toarna vinul in tiagie, se clateste, apoi adaugati in cratita.
Adaugati usturoiul, pasta de tomate, 3 cesti de supa de pui si rozmarin.
Fierbeti la foc mic timp de 1 ora. Aduceti o oala mare cu apa sarata la fiert la foc mare.
Adaugati fasolea si gatiti aproximativ 3 minute. Scurgeti si adaugati intr-un castron cu apa si gheata.
Adaugati morcovi si cartofi in cratita cu tocana, supa si gatiti 25-30 de minute.
Adaugati apoi fasole si mazare. Acoperiti si gatiti timp de 5 minute.
Condimentati dupa gust. Serviti tocana calda.
Tocana de miel cu legume si usturoi
Pofta buna!