Reteta zilei: Tocana de miel cu orez basmati
PrinteazaTocana de miel cu orez basmati din: orez basmati, ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, curry, faina, supa de miel, sos de mango, otet de vin rosu, carne de miel.
Ingrediente:
- 400g orez basmati fiert
- ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 buc ghimbir proaspat, decojit
- 6 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
- 2 linguri de pudra de curry
- 1 lingura faina
- 500ml supa de miel
- 2 linguri sos de mango
- 1 lingura otet de vin rosu
- 250g carne de miel, gatita si tocata
Mod de preparare:
Adăugați uleiul de măsline într-o tigaie mare si se caleste usor usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul iute până se înmoaie, aproximativ 8-10 minute.
Adăugați praful de curry și se amestecă timp de 1 minut. adaugă făina și se amestecă, apoi se fierbe timp de 2 minute.
Dati focul la mare si se incorporeaza supa de miel. aduce la fierbere și se fierbe timp de 20 minute. adauga sosul de mango, oțet, apoi carnea de miel.
Se amestecă pentru a se combina. Strecurati tocana de miel printr-o sită într-o cratiță mică.
Intr-un vas de copt adânc, se adaugă un strat de orez fiert, urmat de tocana de miel. Adăugați încă un strat orez.
Acoperiti vasul cu folie. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C si se da vasul la cuptor pentru 30 de minute.
încălzește sosul pe plită. Se serveste tocata cu sos si coriandru proaspat tocat.
Tocana de miel cu orez basmati
Pofta buna!