Reteta zilei: Tocana de miel
PrinteazaO reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi.
Ingrediente:
- 700 g carne de miel
- 110 g ceapa
- 110 g morcovi
- 110 g țelina
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 lingurita de frunze de cimbru
- 1 crenguta de rozmarin
- 300 ml vin roșu
- 500 ml supa de miel
- 2 linguri de ulei vegetal
- 60g rantas
Mod de preparare:
Preincalziți cuptorul la 160 ° C. Se taie carnea, ceapa, morcovul si telina in bucati potrivite. Se toaca marunt usturoiul.
Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie, apoi asezonati carnea cu sare si piper si se prajeste pana cand se rumeneste pe toate partile.
Atunci cand carnea este rumenita peste tot, se transfera intr-o tava acoperita cu capac.
Adaugati vin, cimbru, rozmarin, dafin, sare și piper.
Incalziti uleiul ramas in aceeasi tigaie apoi se adauga ceapa, morcovul si telina
. Prajiti cateva minute, apoi se adauga usturoiul.
Gatiti pentru inca 2 minute, apoi adaugati peste carne.
Se toarna jumatate din supa in tigaie, se fierbe și se adauga rantasul.
Amestecati pana cand s-a dizolvat, apoi incorporati restul de supa.
Mai gatiti 1 minut. Apoi adaugati in vasul cu carnea și legumele.
Pune capacul pe vas și dati la cuptor timp de 2 ore.
Verificati la fiecare jumatate de ora. In cazul in care scade prea mult mai adaugati apa calda.
Scoateți din cuptor și serviti.
Tocana de miel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana de miel
- tocanita de miel reteta
imi place tocanita
Tocana de miel … de mare efect!
Nu ma omor dupa carnea de miel, o sa incerc cu alt fel de carne!
Nu-mi place carnea de miel de nici o culoare