Reteta zilei: Tocana picanta de porc

Printeaza

Tocana picanta de porc din: pormb, carne de porc, sare, piper, ulei de arahide, ceapa, usturoi, chili, chimen, oregano, dafin, scortisoara, ardei iute, bere, verdeata, lamaie verde, coriandru.

Ingrediente:

  • 300gr porumb
  • 3 kg carne de porc fără os cap la cap, taiata cuburi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 3 linguri de ulei arahide
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 lingura praf de chili
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 ardei în sos adobo
  • 1 sticla de bere
  • 2 legaturi verdeata, tocata
  • Felii de lamaie verde, pentru servire
  • Frunze de coriandru, pentru servire

Mod de preparare:

Inmuiati peste noapte porumbul in apa. Scurgeti a doua zi. Asezonati carnea de porc peste tot cu sare și piper negru.

incinge uleiul intr-o oala mare. Prajiti carnea pe toate partile. Transferati intr-un castron.

Adaugati ceapa în oală și se gateste 5-7 minute. Adăugați usturoiul, pudra de chili, chimen, oregano, foaia de dafin si scortisoara.

Gatiti 1 minut. Adaugati din nou carnea de porc.

adauga ardei,pormb, bere, 6 cani de apa si se fierbe, acoperit, timp de 1 oră.

Descoperiti și fierbeti timp de aproximativ 1 ora. Se adauga verdeata in ultimele 20 de minute.

Aruncați frunzele de dafin. Gustati și asezonati, dupa gust. Se serveste cu lamaie verde si coriandru.

 

Tocana picanta de porc

Tocana_picanta_de_porc_07

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.