Reteta zilei: Tocana picanta de porc
PrinteazaTocana picanta de porc din: pormb, carne de porc, sare, piper, ulei de arahide, ceapa, usturoi, chili, chimen, oregano, dafin, scortisoara, ardei iute, bere, verdeata, lamaie verde, coriandru.
Ingrediente:
- 300gr porumb
- 3 kg carne de porc fără os cap la cap, taiata cuburi
- 1 lingura sare
- 1 lingurita piper negru
- 3 linguri de ulei arahide
- 2 cepe, tocate
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 1 lingura praf de chili
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita oregano
- 1 frunza de dafin
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 ardei în sos adobo
- 1 sticla de bere
- 2 legaturi verdeata, tocata
- Felii de lamaie verde, pentru servire
- Frunze de coriandru, pentru servire
Mod de preparare:
Inmuiati peste noapte porumbul in apa. Scurgeti a doua zi. Asezonati carnea de porc peste tot cu sare și piper negru.
incinge uleiul intr-o oala mare. Prajiti carnea pe toate partile. Transferati intr-un castron.
Adaugati ceapa în oală și se gateste 5-7 minute. Adăugați usturoiul, pudra de chili, chimen, oregano, foaia de dafin si scortisoara.
Gatiti 1 minut. Adaugati din nou carnea de porc.
adauga ardei,pormb, bere, 6 cani de apa si se fierbe, acoperit, timp de 1 oră.
Descoperiti și fierbeti timp de aproximativ 1 ora. Se adauga verdeata in ultimele 20 de minute.
Aruncați frunzele de dafin. Gustati și asezonati, dupa gust. Se serveste cu lamaie verde si coriandru.
Tocana picanta de porc
Pofta buna!