Reteta zilei: Tocana de pui cu carnati
PrinteazaTocana de pui cu carnati din: carnati afumati, ceapa, usturoi, pui, fasole, rosii, supa de pui, sare, piper, cimbru, pesmet, unt topit.
Poate te intereseaza si Tocanita de pui cu naut
Ingrediente:
- 4-5 carnati afumati
- 1 cană de ceapă tocată
- 4 căței de usturoi, tocat
- 2 cesti pui, fiert si mărunțit
- 1 cutie fasole, clătită și scursă
- 1 cutie rosii cubulete cu usturoi, busuioc și oregano
- 1 cană supa de pui
- sare și piper, dupa gust
- 3-4 crengute de cimbru proaspat
- 2 cesti pesmet
- 2 linguri unt topit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Gatiti cârnații la foc mediu aproximativ 8-10 minute.
Transferati pe o farfurie, adaugati apoi ceapa si gatiti la foc mediu aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul si gatiti timp de un minut.
Opriti focul și se adaugă carnea de pui, fasolea, rosii, supa, sare si piper, dupa gust si cimbru. Se amestecă bine pentru a se combina.
Dati la cuptor timp de 20 minute, acoperit. Scoateți capacul și continuati de gătiti pentru încă 20 de minute.
Între timp, combinati pesmetul cu untul topit, condimentati cu sare și piper.
Scoateți din cuptor si se presara amestecul de pesmet, apoi mai dati la cuptor 1-2 minute.
Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca 10-15 minute, apoi serviti.
Tocana de pui cu carnati
Pofta buna!
vreau si eu din tocana asta