Reteta zilei: Tocana de pui cu carnati

Printeaza

Tocana de pui cu carnati din: carnati afumati, ceapa, usturoi, pui, fasole, rosii, supa de pui, sare, piper, cimbru, pesmet, unt topit.

Poate te intereseaza si Tocanita de pui cu naut

Ingrediente:

  • 4-5 carnati afumati
  • 1 cană de ceapă tocată
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • 2 cesti pui, fiert si mărunțit
  • 1 cutie fasole, clătită și scursă
  • 1 cutie rosii cubulete cu usturoi, busuioc și oregano
  • 1 cană supa de pui
  • sare și piper, dupa gust
  • 3-4 crengute de cimbru proaspat
  • 2 cesti pesmet
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170C. Gatiti cârnații la foc mediu aproximativ 8-10 minute.

Transferati pe o farfurie, adaugati apoi ceapa si gatiti la foc mediu aproximativ 5 minute. Adăugați usturoiul si gatiti timp de un minut.

Opriti focul și se adaugă carnea de pui, fasolea, rosii, supa, sare si piper, dupa gust si cimbru. Se amestecă bine pentru a se combina.

Dati la cuptor timp de 20 minute, acoperit. Scoateți capacul și continuati de gătiti pentru încă 20 de minute.

Între timp, combinati pesmetul cu untul topit, condimentati cu sare și piper.

Scoateți din cuptor si se presara amestecul de pesmet, apoi mai dati la cuptor 1-2 minute.

Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca 10-15 minute, apoi serviti.

 

Tocana de pui cu carnati

Tocana_de_pui_cu_carnati_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    vreau si eu din tocana asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.