Reteta zilei: Tocana de pui cu legume

Printeaza

Tocana de pui cu legume din: ulei de masline, carnati, ceapa, usturoi, boia, oregano, chimen, scortisoara, piper cayenne, rosii, dovleac, salata creata, pulpe de pui, supa de pui, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 carnati de pui, cuburi
  • ½ ceapa, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2½ lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita oregano uscat
  • ¼ lingurita de chimen
  • 1/8 linguriță scorțișoară
  • 1 varf de cutit piper cayenne
  • 1 cană de rosii cubulete
  • 3 căni dovleac, tocat
  • ½ salata creata, tocata
  • 400gr pulpe de pui, dezosate
  • 4 căni supa de pui
  • sare

 

 

Mod de preparare:

încălzește 1 lingura ulei de măsline într-o cratiță mare la foc mediu-mare. adaugă cârnații de pui și gatiti aproximativ 5 minute.

Adaugati ceapa și usturoiul și sotati timp de 2-3 minute.

Puneti boia de ardei, oregano, chimen, scortisoara si piper cayenne și se fierbe, amestecand constant, timp de 1 minut.

Adaugati rosiile, dovleacul, pulpele de pui, supa de pui, salata si se aduce tocana la fierbere.

Se acoperă și se fierbe timp de 25 minute. După 25 minute, se scot pulpele de pui si maruntiti.

Scoateti aproximativ 1 cana de dovleac din oală și pasati cu o furculita.

Incorporati carnea de pui și piureul de dovleac și mai fierbeti, neacoperit timp de 10 minute.

Condimentati, dupa gust. Se serveste tocana fierbinte.

 

Tocana de pui cu legume

Tocana_de_pui_cu_legume_11

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Tocana cu pipote

pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 700 g pipote 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare piper busuioc uscat cimbru uscat pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un […]

 

Tocană de legume văratice cu pui

Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi ploua in gura dupa tocanita de pui cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.