Reteta zilei: Tocana de vita cu cartofi si ierburi de provence
PrinteazaTocana de vita cu cartofi si ierburi de provence din: carne de vita, usturoi, ceapa, dafin, oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar, pasta de rosii, vin rosu, supa de vita, morcovi, pastarnac, telina, ciuperci, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita cuburi
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura de ierburi de provence
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/4 lingurita ienibahar
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri pasta de rosii
- 1/2 cana de vin rosu
- supa de vita
- 5 morcovi, tocati
- 5 radacini pastarnac, tocat
- 6 tulpini de telina cu frunze, tocata
- 300gr ciuperci, tocate
- 3 cartofi, tocati
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-o cratita mare. condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste bine.
adauga usturoiul, ceapa si foile de dafin. Gatiti aproximativ 5 minute.
Adaugati oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar si pasta de tomate.
adauga vinul si se gateste aproximativ 7 minute. Adaugati supa de vita, acoperiti, reduceti focul la mic si gatiti 1 ora.
adauga morcovii, pastarnacul, telina, ciuperci si se condimenteaza cu sare si piper, se acopera si gatiti inca o jumatate de ora.
Se adauga cartofii si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute.
Scoateti jumatate din cartofi, pasati si apoi ingrosati sosul cu piureul format. mai fierbe descoperit inca 7 minute.
condimenteaza, dupa gust si se serveste.
Tocana de vita cu cartofi si ierburi de provence
Pofta buna!