Reteta zilei: Tocana de vita cu morcovi

Printeaza

Tocana de vita cu morcovi din: unt, ulei de masline, vita, sare, piper, ceapa, faina, bere supa de vita, pasta de tomate, morcovi, patrunjel, cartofi, paste.

Ingrediente: 

  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 kg carne de vita, cuburi
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 3 cepe, feliate
  • 2 linguri faina
  • 2 1/4 cesti bere
  • 3/4 cană supa de vita
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 6 morcovi bucati
  • 1/4 cană pătrunjel tocat
  • cartofi roșii fierti
  • paste

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160C. Se presara bucățile de vită cu 1/2 linguriță de sare și piper.

Se încălzesc untul și uleiul la foc mare mediu într-o cratita. Se adaugă bucățile de vită și rumeniti pe toate partile. Transferati intr-un bol.

Tocana de vita cu morcovi

Se adauga o lingura de ulei de măsline, ceapa si restul de sare.

Se amestecă pentru a se combina si gatiti la foc mediu, aproximativ 10 minute.

Tocana de vita cu morcovi

Se presara faina peste ceapa și se amestecă bine.

Tocana de vita cu morcovi

Se adaugă bere, supa de vită și pasta de tomate. Se amestecă pentru a se combina.

Tocana de vita cu morcovi
Se incorporeaza carnea, cimbru și frunze de dafin.

Tocana de vita cu morcovi

Se acopera cu un capac și dati la cuptor timp de o oră.

Tocana de vita cu morcovi
Se adauga morcovii si mai gatiti inca 1 ora.

Tocana de vita cu morcovi

Asezonati, dupa gust cu sare si piper si presarati cu patrunjel tocat.

Tocana de vita cu morcovi
Serviti cu cartofi roșii fierte sau paste.

Tocana de vita cu morcovi

Tocana de vita cu morcovi

Tocana de vita cu morcovi

 

Pofta buna!

 

 

Tocană Poloneză – Bigos

Tocană Poloneză – Bigos – Tocana poloneză, cunoscută sub numele de Bigos, este un preparat tradițional bogat și savuros, considerat a fi mâncarea națională a Poloniei. Acest fel de mâncare este perfect pentru sezonul rece, oferind o combinație delicioasă de carne de porc, varză dulce și acră, cârnați și diverse condimente. Bigos-ul este un preparat […]

Tocană de fazan cu legume de sezon

Tocană de fazan cu legume de sezon – o rețetă tradițională și rafinată, ideală pentru a aduce pe masa ta un gust autentic și plin de arome. Această mâncare se remarcă prin combinația delicioasă de carne de fazan, cunoscută pentru textura sa fină și gustul său deosebit, și legume proaspete, selectate în funcție de anotimp. […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Arata foarte bine tocana de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.