Tocăniță de Ciuperci Pleurotus cu Smântână din: ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, faina, ulei, supa,sare, piper, patrunjel, paprika. Ciupercile Pleurotus, cunoscute și sub numele de ghebe, sunt apreciate pentru textura lor cărnoasă și gustul delicat, fiind o alternativă sănătoasă la carne. Această rețetă îmbină aromele rustice cu textura cremoasă a smântânii, rezultând un fel de mâncare […]
Reteta zilei: Tocanita aromata de conopida cu bame
PrinteazaTocanita aromata de conopida cu bame din: seminte de chimen, piper, cardamom, nucsoara, ulei, ardei iute, ghimbir, pudra de chili, sare, cartofi, conopida, bame, iaurt, supa, fulgi de migdale, verdeata.
Ingrediente:
- 2 lingurite seminte de chimen
- 8 boabe de piper
- 2 pastai cardamom, doar boabele
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3 linguri ulei
- 1 ardei iute verde, tocat
- 2.5 cm radacina de ghimbir
- 1 lingurita pudra chilli
- 1/2 lingurita sare
- 2 cartofi, cuburi
- 225gr conopida, rupta buchetele
- 225gr bame, feliate
- 150ml iaurt
- 150ml supa
- fulgi de migdale si verdeata, pentru servire
Mod de preparare:
Adaugati in blender semintele de chimen, piperul boabe, cardamom si nucsoara si bateti pana se omogenizeaza.
Incalziti uleiul, gatiti ardeiul si ghimbirul 2 minute, amestecand incontinuu.
Adaugati pudra de chilli, sare si mixul de condimente.
Gatiti 2-3 minute, amestecand incontinuu.
Incorporai cartofii si gatiti 10 minute, acoperit.
Adaugati conopida si bamele. Gatiti 5 minute.
Adaugati iaurtul si supa si gatiti acoperit 20 de minute.
Garnisiti cu fulgi de migdale si verdeata, apoi serviti imediat.
Tocanita aromata de conopida cu bame
Pofta buna!
Tocăniță de Rață cu Varză Roșie
Tocăniță de Rață cu Varză Roșie din: piept de rata, varza, ceapa, mere, usturoi, vin, otet, zahar, dafin, sare, piper, ulei. Tocănița de rață este o mâncareperfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment când simți nevoia de ceva sățios și plin de aromă. Această rețetă combină gustul unic al cărnii de rață […]