Reteta zilei: Tocanita aromata de conopida cu bame

Printeaza

Tocanita aromata de conopida cu bame din: seminte de chimen, piper, cardamom, nucsoara, ulei, ardei iute, ghimbir, pudra de chili, sare, cartofi, conopida, bame, iaurt, supa, fulgi de migdale, verdeata.

 

Ingrediente: 

  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 8 boabe de piper
  • 2 pastai cardamom, doar boabele
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei iute verde, tocat
  • 2.5 cm radacina de ghimbir
  • 1 lingurita pudra chilli
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cartofi, cuburi
  • 225gr conopida, rupta buchetele
  • 225gr bame, feliate
  • 150ml iaurt
  • 150ml supa
  • fulgi de migdale si verdeata, pentru servire

 

Mod de preparare:

Adaugati in blender semintele de chimen, piperul boabe, cardamom si nucsoara si bateti pana se omogenizeaza.

Tocanita aromata de conopida cu bame
Incalziti uleiul, gatiti ardeiul si ghimbirul 2 minute, amestecand incontinuu.

Tocanita aromata de conopida cu bame
Adaugati pudra de chilli, sare si mixul de condimente.

Gatiti 2-3 minute, amestecand incontinuu.

Tocanita aromata de conopida cu bame
Incorporai cartofii si gatiti 10 minute, acoperit.

Tocanita aromata de conopida cu bame
Adaugati conopida si bamele. Gatiti 5 minute.

Tocanita aromata de conopida cu bame

Adaugati iaurtul si supa si gatiti acoperit 20 de minute.

Tocanita aromata de conopida cu bame
Garnisiti cu fulgi de migdale si verdeata, apoi serviti imediat.

Tocanita aromata de conopida cu bame

Tocanita aromata de conopida cu bame

Tocanita aromata de conopida cu bame

Pofta buna!

 

 

 

Tocăniță de Ciuperci Pleurotus cu Smântână

Tocăniță de Ciuperci Pleurotus cu Smântână din: ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, faina, ulei, supa,sare, piper, patrunjel, paprika. Ciupercile Pleurotus, cunoscute și sub numele de ghebe, sunt apreciate pentru textura lor cărnoasă și gustul delicat, fiind o alternativă sănătoasă la carne. Această rețetă îmbină aromele rustice cu textura cremoasă a smântânii, rezultând un fel de mâncare […]

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie

Tocăniță de Rață cu Varză Roșie din: piept de rata, varza, ceapa, mere, usturoi, vin, otet, zahar, dafin, sare, piper, ulei. Tocănița de rață  este o mâncareperfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment când simți nevoia de ceva sățios și plin de aromă. Această rețetă combină gustul unic al cărnii de rață […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.