Reteta zilei: Tocanita de bame pe pat de orez
PrinteazaTocanita de bame pe pat de orez din: usturoi, ghimbir, ardei iute, apa, ulei, coriandru, chimen, cardamom, turmeric, rosii, ciuperci, bame, orez, mango, ceapa, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 catei de usturoi, tocat
- 2.5cm radacina ghimbir, tocat
- 1-2 ardei iuti, fara seminte, tocati
- 175ml apa rece
- 1 lingura ulei
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1 lingura chimen
- 2 pastai cardamom
- 1 praf turmeric
- 400gr rosii tocate, din conserva
- 450gr ciuperci, tocate
- 225gr bame, feliate
- 2 linguri coriandru proaspta, tocat
- orez, pentru servire
Ingrediente sos mango:
- 1 mango
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ceapa, tocata
- 2 lingurite radacina de ghimbir
- 1 ardei iute, fara seminte si tocat
- 1 praf de sare si piper
Mod de preparare:
Pentru sos, curatati mango si tocati.
Pasati la blender, impreuna cu restul de ingrediente. Pastrati deoparte.
Puneti usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti si 3 linguri apa in blender si procesati.
Incalziti uleiul, adagati coriandru, chimen si rumeniti cateva secunde.
Adaugati apoi restul condimentelor si mai rumeniti 1 minut.
Adaugati pasta din blender, ciupercile si bamele.
Reduceti focul si gatiti acoperit 5 minute.
Indepartati capacul si mai gatiti 5-10 minute.
Presarati coriandru si serviti cu sos de mango si orez.
Tocanita de bame pe pat de orez
Pofta buna!