Reteta zilei: Tocanita de bame pe pat de orez

Printeaza

Tocanita de bame pe pat de orez din: usturoi, ghimbir, ardei iute, apa, ulei, coriandru, chimen, cardamom, turmeric, rosii, ciuperci, bame, orez, mango, ceapa, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 2.5cm radacina ghimbir, tocat
  • 1-2 ardei iuti, fara seminte, tocati
  • 175ml apa rece
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura chimen
  • 2 pastai cardamom
  • 1 praf turmeric
  • 400gr rosii tocate, din conserva
  • 450gr ciuperci, tocate
  • 225gr bame, feliate
  • 2 linguri coriandru proaspta, tocat
  • orez, pentru servire

Ingrediente sos mango:

  • 1 mango
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 lingurite radacina de ghimbir
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat
  • 1 praf de sare si piper

 

Mod de preparare:

Pentru sos, curatati mango si tocati.

Pasati la blender, impreuna cu restul de ingrediente. Pastrati deoparte.

Tocanita de bame pe pat de orez
Puneti usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti si 3 linguri apa in blender si procesati.

Tocanita de bame pe pat de orez
Incalziti uleiul, adagati coriandru, chimen si rumeniti cateva secunde.

Adaugati apoi restul condimentelor si mai rumeniti 1 minut.

Tocanita de bame pe pat de orez

Adaugati pasta din blender, ciupercile si bamele.

Reduceti focul si gatiti acoperit 5 minute.

Tocanita de bame pe pat de orez
Indepartati capacul si mai gatiti 5-10 minute.

Presarati coriandru si serviti cu sos de mango si orez.

Tocanita de bame pe pat de orez

Tocanita de bame pe pat de orez

Tocanita de bame pe pat de orez

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.