Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume
PrinteazaO reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare, curata si taiata julienne
- 1 ardei gras rosu, curatat si taiat felii
- 4-5 lingurite ulei de masline
- 500 g ciuperci taiate felii
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1/2 cana smantana degresata
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adaugati 2 lingurite ulei de masline, apoi adaugati ceapa si gatiti 5 minute.Scoateti ceapa pe o farfurie, mai adaugati 1 lingurita de ulei in tigaie si procedati la fel cu ardeiul gras.
Scoateti si ardeiul tot pe aceeasi farfurie cu ceapa. Mai adaugati 2 lingurite ulei de masline si prajiti ciupercile bine pe fiecare parte.Scoateti ciupercile pe o farfurie diferita.
Ceapa si ardeii se pun inapoi in tigaie, se adauga boia de ardei si se mai gatesc 2-3 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se adauga apoi ciupercile si sucul acestora si se fierb la foc mediu 10-15 minute. Opriti focul, apoi lasati sa se raceasca cateva minute. Incorporati smantana, amestecati bine. Serviti fierbinte.
Tocanita de ciuperci cu legume
Pofta buna!
Arata bine tocanita de ciuperci