Reteta zilei: Tocanita de porc cu fructe uscate
PrinteazaTocanita de porc cu fructe uscate din: carne de porc, ceapa, faina, piper, sare, ulei de masline, vin, supa de legume, chilli, afine, caise uscate, portocala, zahar, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 1/4 – 2 1/2 kg carne de porc, taiata bucati
- 1 ceapa, tocata
- 2 linguri faina
- 1 lingurita piper negru
- 2 lingurite de sare
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cupe de vin alb
- 2/3 cani supa de legume
- 1 lingura chili
- 1/3 cana afine
- 1 cana caise uscate
- 1 grapefruit sau portocala
- 1 varf de cutit de zahar
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Adauga 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa si se prajeste timp de câteva minute. Transferati ceapa pe o farfurie si pastrati deoparte.
Intr-un bol mic se amesteca 2 linguri de faina cu 1 lingurita de piper negru si 2 lingurite de sare.
Dati carnea de porc prin amestecul de faina. Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline in tigaie si se prajeste carnea la foc mare pana cand se rumeneste pe toate partile. Transferati intr-o cratita potrivita.
Transferati ceapa inapoi in tigaie. Adauga 2/3 cana de supa de legume, 1 lingura praf de chili si 2 pahare de vin alb. Se lasa sa fiarba cateva minute si se toarna peste carnea de porc. Puneti la fiert timp de 1,5-2 ore.
Adauga 1 ceasca de caise, 1/3 ceasca de afine uscate, un varf de cutit de zahar si suc de grapefruit sau portocale. Se amesteca si se fierbe timp de incă 2 ore. Se decoreaza cu patrunjel.
Tocanita de porc cu fructe uscate
Pofta buna!
Interesanta tocanita asta