Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume
PrinteazaTocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui, cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina, ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 1/2 carne de porc taiata cubulete
- ulei
- 4 linguri de apa
- sare
- 2 cani de supa de pui
- 3 cani de cidru de mere
- 3 catei de usturoi, pisat
- 3 frunze de dafin
- 1/4 lingurita scortisoara
- 3-4 morcovi taiati bucati
- 1 telina taiata bucati
- 1 ceapa, tocata
- 5 cartofi, curatati si taiati bucati
- 1 lingura gem de caise
- 1 lingura frunze de cimbru proaspat
- 1/4 ceasca patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare adaugati ulei si carnea de porc si prajiti cateva minute. Adaugati sare in timp ce carnea se prajeste. Scoateti carnea din tigaie.
Adauga aproximativ 2 linguri de apa pentru a curata putin tigaia si stergeti cu un prosop de hartie. Adaugati carnea intr-o cratita potrivita.
Incorporati supa de pui si cidrul de mere. Se amesteca pentru a se combina bine. Adaugat usturoi, frunze de dafin si scortisoara.
Se acopera si se fierbe timp de aproximativ o ora, amestecand ocazional. Adaugati apoi morcovii, ceapa si telina.
Amestecati pentru a se combina. acoperiti din nou si mai fierbeti aproximativ 1 1/2 ore, amestecand ocazional.
Adaugati cartofii si gemul de caise. Se amesteca pentru a se combina bine. Se acopera si se fierbe timp de 15-20 minute.
Adaugati cimbru si patrunjel. Se amesteca pentru a se combina. Serviti tocanita calda.
Tocanita de porc cu legume
Pofta buna!
Buna tocanita de porc