Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru

Printeaza

Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru din: vita, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, cimbru, dafin, piper, morcovi, cartofi.

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_aroma_de_cimbru_16

Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru

 

Ingrediente:

  • 1 bucata friptura de vita
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 cana de vin rosu
  • 2 cesti supa de vita
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 1 foaie de dafin
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 4 morcovi, taiati bucati
  • 5-6 cartofi, cuburi mari

 

Mod de preparare:

Se incalzeste la foc mare o cratita potrivita, se adauga ulei de masline, asezonati friptura cu sare si gatiti pe fiecare parte cate 5-6 minute. Transferati pe o farfurie. Reduce focul la mediu si se adauga ceapa tocata. Gatiti aproximativ 5-8 minute. Adaugati usturoiul tocat, se amesteca si se gateste timp de 1 minut.

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_aroma_de_cimbru_07

Adaugati din nou friptura, apoi se adauga vin, supa, cimbru, frunze de dafin si piper negru. Se amesteca, se acopera, apoi se da la cuptor la o temperatura de 175C pentru 2 ore. Scoateti din cuptor, adaugati morcovii si cartofii. Acoperiti din nou si dati la cuptor pentru inca 30 de minute.

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_aroma_de_cimbru_10

Scoateti friptura si feliati. Adaugati inapoi in oala si lasati sa se odihneasca cateva minute, apoi serviti tocanita calda.

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_aroma_de_cimbru_14

Tocanita de vita cu legume si aroma de cimbru

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_aroma_de_cimbru_15

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata tocanita de vita 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.