Reteta zilei: Tocanita din coada de bou cu legume

Printeaza

Tocanita din coada de bou cu legume din: coada de bou, sare, piper, praf de curry, ulei, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, cimbru, apa, coriandru, ketchup, telina, ghimbir.

 

Ingrediente:

  • 2 cozi de bou, taiate bucati
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de piper negru
  • 2 linguri praf de curry
  • 2 linguri de ulei
  • 1 rosie, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 5 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 4 crengute de cimbru
  • 5 cesti de apa
  • 2 linguri coriandru, tocat
  • 1 lingura de ketchup
  • 1 ceasca telina cubulete
  • 1 felie groasa de ghimbir

 

Mod de preparare:

Spalati si condimentati bucatile de coada cu sare, piper negru, rosii si ketchup.

Se amesteca bine si lasati la marinat in frigider pentru cateva ore.

Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu, apoi se adauga ceapa cubulete si usturoi.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_03

Dati focul la mic si gatiti aproximativ 3-4 minute.

Adaugati pudra de curry si gatiti pentru inca 3-4 minute.

Dati focul la mare, se amesteca bine.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_04

Acoperiti cu un capac si aduceti la fierbere. Gatiti aproximativ 10-15 minute.

Amestecati din cand in cand. Scoateti capacul,adaugati apa, cimbru, piper, legumele si condimentele.

Aduceti la fierbere si acoperiti din nou, dati focul la mic si fierbeti 2-3 ore.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_10

Amestecati ocazional.

Scoateti capacul, adaugati coriandru, amestecati usor si serviti tocanita calda.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_11

 

Tocanita din coada de bou cu legume

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_12

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocăniță de urs cu legume

Tocăniță de urs cu legume – Deliciul vânătoresc plin de arome – este un preparat vânătoresc tradițional, cunoscut pentru savoarea sa intensă și textura fragedă a cărnii de urs. Această rețetă combină carnea de urs cu o varietate de legume și condimente, rezultând un fel de mâncare robust și reconfortant. Tocănițele au fost dintotdeauna o […]

Tocăniță de Carne de Struț

Tocăniță de Carne de Struț – o alegere exotică și sănătoasă pentru mesele de familie. Carnea de struț este apreciată pentru conținutul său scăzut de grăsimi și pentru bogăția în proteine și fier. Această rețetă delicioasă combină textura fragedă a cărnii de struț cu aromele bogate ale legumelor și condimentelor, rezultând un preparat gustos și […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.