Tocăniță de urs cu legume – Deliciul vânătoresc plin de arome – este un preparat vânătoresc tradițional, cunoscut pentru savoarea sa intensă și textura fragedă a cărnii de urs. Această rețetă combină carnea de urs cu o varietate de legume și condimente, rezultând un fel de mâncare robust și reconfortant. Tocănițele au fost dintotdeauna o […]
Reteta zilei: Tocanita din coada de bou cu legume
PrinteazaTocanita din coada de bou cu legume din: coada de bou, sare, piper, praf de curry, ulei, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, cimbru, apa, coriandru, ketchup, telina, ghimbir.
Ingrediente:
- 2 cozi de bou, taiate bucati
- 1 lingurita sare
- 1 varf de cutit de piper negru
- 2 linguri praf de curry
- 2 linguri de ulei
- 1 rosie, cuburi
- 1 ceapa, tocata
- 5 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 4 crengute de cimbru
- 5 cesti de apa
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 lingura de ketchup
- 1 ceasca telina cubulete
- 1 felie groasa de ghimbir
Mod de preparare:
Spalati si condimentati bucatile de coada cu sare, piper negru, rosii si ketchup.
Se amesteca bine si lasati la marinat in frigider pentru cateva ore.
Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu, apoi se adauga ceapa cubulete si usturoi.
Dati focul la mic si gatiti aproximativ 3-4 minute.
Adaugati pudra de curry si gatiti pentru inca 3-4 minute.
Dati focul la mare, se amesteca bine.
Acoperiti cu un capac si aduceti la fierbere. Gatiti aproximativ 10-15 minute.
Amestecati din cand in cand. Scoateti capacul,adaugati apa, cimbru, piper, legumele si condimentele.
Aduceti la fierbere si acoperiti din nou, dati focul la mic si fierbeti 2-3 ore.
Amestecati ocazional.
Scoateti capacul, adaugati coriandru, amestecati usor si serviti tocanita calda.
Tocanita din coada de bou cu legume
Pofta buna!
Tocăniță de Carne de Struț – o alegere exotică și sănătoasă pentru mesele de familie. Carnea de struț este apreciată pentru conținutul său scăzut de grăsimi și pentru bogăția în proteine și fier. Această rețetă delicioasă combină textura fragedă a cărnii de struț cu aromele bogate ale legumelor și condimentelor, rezultând un preparat gustos și […]
Like