Supă Cremă de Porumb si Legume din: porumb, cartofi, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Combinația de porumb dulce cu textura cremoasă a cartofilor și a smântânii transformă această supă într-un fel de mâncare bogat și satisfăcător. A Această rețetă îmbină ingredientele tradiționale cu o abordare modernă, oferind o […]
Reteta zilei: Tocanita de legume cu cimbru
PrinteazaTocanita de legume cu cimbru din: usturoi, ceapa, dovlecel, vinete, ardei gras, faina, rosii, cimbru, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 cană ceapă, tocata
- 2-3 cani dovlecel, cuburi
- 2 cesti vinete, cuburi
- 2 ardei grasi, cuburi
- 2 linguri faina
- 1½ căni roșii cuburi
- 1½ linguriță cimbru proaspat sau 1/2 linguriță uscat
- sare si piper
- 5 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Dati dovleceii si vinetele prin faina.
Se încălzesc 2 linguri de ulei de măsline în tigaie și se adaugă ceapa și usturoiul tocat.
Gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 3-5 minute.
Adăugați ardeii. Gatiti la foc mediu 4-6 minute, amestecand ocazional.
Scoateți legumele din tigaie si pastrati deoparte.
Dati focul la mediu-mare și se adaugă 3 linguri de ulei de măsline.
Adaugati dovleceii si vinetele.
Gătiti timp de aproximativ 5 minute, amestecand des.
Incorporati amestecul de ardei, se presara cimbru și sare și piper.
Acoperiti si gatiti la foc mediu-scăzut aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.
Descoperiti și dati focul la mediu, adăugați roșiile si gatiti pentru 25-30 minute.
Adăugați sare și piper, dupa gust.
Lasati sa se odihneasca si serviti.
Tocanita de legume cu cimbru
Pofta buna!
Supă Cremă de Porumb si Legume
Buna tocanita asta de legume