Reteta zilei: Tocanita de legume cu painici de casa
PrinteazaTocanita de legume cu painici de casa din: ulei, usturoi, ceapa, chili, cartofi, telina, morcovi, praz, ciuperci, faina, supa, rosii, pasta de tomate, cimbru, fasole, sare, piper, verdeata, unt, cheddar, patrunjel, lapte.
Ingrediente:
- 1 linguri ulei
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingurita chili
- 450gr cartofi, curatati si tocati
- 450gr telina, curatata si tocata
- 350gr morcovi, tocati
- 350gr praz, tocat
- 225gr ciuperci, taiate in jumatati
- 4 linguri faina
- 600ml supa
- 400gr rosii din conserva
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri cimbru
- 400gr fasole din conserva
- sare si piper
- verdeata, pentru servire
Ingrediente topping:
- 115gr unt
- 225gr faina
- 115gr branza cheddar, rasa
- 2 linguri patrunjel
- 5 linguri lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul. Incalziti uleiul intr-o cratita, adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti 5 minute.
Adaugati chili si mai gatiti 1 minut.
Adaugati cartofii, telina, morcovii, prazul si ciupercile.
Gatiti 2-4 minute, presarati faina si mai gatiti 1 minut.
Incorporati supa, rosiile, pasta de tomate, cimbrul si asezonati cu sare si piper.
Aduceti la fierbere, acoperiti si dati la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp pregatiti topping-ul. Amestecati untul cu faina, adaugati jumatate din branza, patrunjel, sare si piper.
Incorporati laptele si framantati pana obtineti un aluat moale.
Intindeti aluatul, si taiati in triunghiuri. Ungeti cu lapte.
Scoateti tocana din cuptor, adaugati fasolea, amestecati si asezati deasupra triunghiurile de aluat.
Dati din nou la cuptor pentru 20-25 de minute.
Serviti preparatul cald, presarat cu verdeata.
Tocanita de legume cu painici de casa
Pofta buna!