Reteta zilei: Tocanita de legume pe pat de mamaliga
PrinteazaTocanita de legume pe pat de mamaliga din: rosii, naut, ciuperci, usturoi, dovlecei, dovleac, vanata, ardei gras, ceapa, rosii uscate, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, boia, chimen, fulgi de ardei rosu zdrobit, coriandru, scortisoara, piper, apa, lapte de cocos, turmeric, malai.
Poate te intereseaza si:
- Tocanita de vita cu ficat, ciuperci si miere
- Tocanita de pui cu ardei gras
- Tocanita de vita cu bere bruna si galuste
Ingrediente tocanita de legume:
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 3/4 căni năut fiert
- 240gr ciuperci, tocate
- 4 catei de usturoi, tocat
- 2 dovlecei, cuburi
- 1 bucata dovleac, cuburi
- 1 vanata, cuburi
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- 1 1/2 cani ceapa, cuburi
- 1/2 cana rosii uscate, tocate
- 1/4 ceasca busuioc proaspat, tocat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingura otet balsamic
- 1 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/8 linguriță scorțișoară
- 1 vârf de cuțit de piper negru
Ingrediente mamaliga:
- 3 cesti de apa
- 2 cani lapte de cocos
- 1 lingura ulei de masline
- 1 1/4 linguriță de sare
- 1 lingurita turmeric
- 1 1/4 cani mălai
Mod de preparare:
Pentru pregatirea tocanitei, incalziti ulei de măsline într-o tigaie la foc mare mediu.
Adaugati ciupercile, ceapa și 1/2 linguritã de sare.
Gatiti până când se rumeneste, apoi se adauga condimentele și usturoiul și gatiti 1 minut.
Se adauga oțet balsamic, amestecati, apoi incorporati restul ingredientelor, cu excepția busuiocului proaspăt.
Se amestecă bine pentru a se combina.
Se reduce focul la mic și se acoperă.
Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 15 minute.
Se condimentează cu piper dupa gust.
Chiar inainte de servire, se adauga busuiocul proaspat tocat.
Pentru mamaliga, intr-o cratiță combinati apă, lapte de cocos, ulei de măsline, sare și turmeric.
Se aduce la fierbere.
Se reduce focul la un foc mic și se incorporeaza usor malaiul.
Fierbeti la foc mic, amestecand frecvent, aproximativ 15-18 de minute.
Servi tocanita pe pat de mamaliga calda. Se decoreaza cu busuioc proaspăt.
Tocanita de legume pe pat de mamaliga
Pofta buna!
Arata foarte bine tocanita de legume!
Chiar ca arata bine, imi place si tocanita, dar culoarea de la mamaliga ….m’a dat pe spate