Reteta zilei: Tocanita de legume

Printeaza

Tocanita de legume din: ardei copt, vanata, ceapa, morcov, rosii, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei.

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg de ardei copt
  • 1 vanata coapta
  • 3 cepe
  • 1 morcov ras
  • 4 rosii
  • 250 de grame de suc de rosii
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Prajiti ceapa tocata si morcovul ras in ulei de masline la foc lent, timp de 5 minute.

Adaugați roșiile tocate si sucul de rosii amestecat cu 50 de grame de apa.

Se fierbe la foc mic pentru de 15 – 20 de minute. Condimentati dupa gust.

Adaugati ardeiul copt tocat, vaneta coapta si gatiti la foc mic pentru alte 15 minute.

Serviti tocanita calda.

 

Tocanita de legume

Tocanita de legume

 

Pofta buna!

 

 

Tocanita de vita cu legume

Tocanita de vita cu legume din: carne de vita, rosii, radacina de pastarnac, cartoficeapa, frunze de telina, vin rosu sec, supa de vita, ulei, usturoi, piper, faina, cimbru, sare. Carnea de vita este bogata in proteina si este potrivita pentru pranz sau cina. Este o bună sursă de fier heme, care este ușor absorbit de […]

Tocăniță de legume cu năut

Tocăniță de legume cu năut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, cartofi, rosii, naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, verdeata. Este o mâncare sățioasă și gustoasă, plină de arome și culori, ideală pentru a fi savurată în sezonul rece sau oricând doriți o masă sănătoasă și echilibrată.   Ingrediente: 1 lingură de ulei de […]

Tocăniță de soia cu legume

Tocăniță de soia cu legume din: granule de soia, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, supa de legume, boia de ardei dulce, cimbru, sare, piper, frunze de patrunjel. Granulele de soia adaugă o cantitate semnificativă de proteine și fibre în preparat, ceea ce o face potrivită pentru vegetarieni și […]

 

Tocanita de pui cu bame

Tocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Daniela Melinte

    Arata foarte bine tocanita

  2. Mie una nu-mi place tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.